Krišom: FK Mladost sklapa tim za Premijer ligu !

Hoće li Kakanj napokon dobiti Premijer ligaša? Pitanje koje sebi postavljamo godinama gledajući prema Vardi, moglo bi dobiti odgovor – iz Doboja. Mnogi su smatrali neozbiljnim sramežljive najave s početka sezone iz FK Mladost i njihovih navijača Crvene Legije kako Mladost ima ekipu za visoke ciljeve. Kako su utakmice odmicale bilo je sve jasnije da u tome zaista ima istine, posebno ako se uzme u obzir respektabilno treće mjesto na tabeli 1 lige FBiH sa samo 2 boda zaostatka za liderom. U pauzi između dvije polusezone je upriličeno otvaranje velikog sportskog centra čemu su svjedoci bile najveće TV kuće BiH, ali i vrh nogometnog saveza BiH. Euforija u Doboju ali i cijelom Kaknju nije ni prestala, a ponovo stižu sjajne vijesti iz tabora Legionara: 4 igrača su novi crveni!

Aladin Isaković
Aladin Isaković

Četiri igrača koja neće biti tek imena za popunu kvoruma, nego iskusni igrači sa velikim iskustvom.

Mirza Rizvanović
Mirza Rizvanović

Boljim poznavaocima BH fudbala imena Aladin Isaković, Mirza Rizvanović i Šerif Hasić znače jako puno. Radi se o jako iskusnim igračima koji su igrali u najvećim klubovima u BiH: Čelik, Sloboda, Sarajevo, Zrinjski, ali i u zapadnim ligama, prije svega Njemačke i Švicarske.

Šerif Hasić
Šerif Hasić

Posljednje u nizu je ime Idriz Džafić, Visočanin na radu u Sanskom mostu. Ovaj mladi napadač, veoma nezgodan i opasan.

Idriz Džafić
Idriz Džafić

Uzmemo li u obzir da sve ekipe iz gornjeg dijela tabele na proljeće gostuju upravo u Doboju, a mislimo prije svega na Radnički, Goražde, Rudar, Budućnost, GOŠK i Bratstvo jasno je da abiciozna Uprava na čelu sa Mušija Mensurom i Edinom Begovcem ima samo jedan cilj: Premijer ligu !

San koji sanja svaki Kakanjac koji voli i prati fudbal, a koji sanjamo već jako dugo. San da ugostimo najveće BH klubove i vratimo se na BH fudbalsku scenu.

kakanj-x/V.G.

Možda vam se svidi

Comments are closed.