Kraljeva Sutjeska: Nova fasada i novi prozori na crkvi

U ponedjeljak, 27.06.2016. godine blagoslovili smo početak radova na sanaciji konstrukcije crkve pod nazivom: Izvođenje dijela radova na sanaciji konstrukcije objekta crkve u Kraljevoj Sutjesci – Faza III – sanacija nadzemnog dijela konstrukcije objekta crkve. Predmetni radovi predstavljaju treći dio Faze III, DIO 3 – FASADERSKI RADOVI. Radove izvodi firma “Neimari” d.o.o. iz Sarajeva.

Uređenje crkve izvana vremenski je planirano za četiri iduća mjeseca, tj. do konca listopada, a predviđena je kompletno nova fasada i novi prozori na crkvi, reparacija ulaznih vrata te dio limarskih radova na sporednim lađama crkve.

kr sutjeska fasada crkva1Ovim putem želimo zahvaliti svima Vama koji ste sudjelovali i dali svoj doprinos u realizaciji ovog projekta koji traje već desetak godina. Skoro sva sredstva smo osigurali i za ovaj završni dio koji će dati novi izgled crkvi a zahvaljujući upravo ponajprije Vama dragi župljani, te prijateljima i dobročiniteljima tu treba svakako spomenuti i Vladu Federacije Bosne i Hercegovine, općinu Kakanj kao i Državni ured za Hrvate izvan RH, tj. Vladu Republike Hrvatske.

Ako Bog da na jesen će biti kompletno završena sanacija konstrukcije crkve i imat će crkva onaj svoj vanjski i prvotni izgled “Sutješke ljepotice”! (Kraljeva-sutjeska.com)

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar