Kralj Selman naredio da se građanima Saudije podijeli 29 miljardi dolara

Saudijski kralj Selman bin Abdulaziz donio je dekret o podjeli pomoći ugroženima, studentima, radnicima, penzionerima i drugima. Studenti će dobiti poklon u visini dvije mjesečne stipendije, državni službenici će dobiti dodatne dvije plate, penzioneri po dvije penzije. Kralj Selaman je pomilovao veliki broj zatvorenika i naredio da se plate dugovi svih zatvorenika koji su zbog toga bili u zatvoru.
Pored navedenih poklona, kralj Selman je izvršio doveo nove kadrove na važne pozicije u vlasti. Odmah je otupustio Halid et Tuvejdžira, čovjeka koji je bio zadužen za vesternizaciju saudijskog društva. Također, kralj je u svoj tim doveo brojne istaknute alime.

Screenshot_gg

Nakon što je građanima Saudije podijelio 29 milijardi dolara, kralj Selman je na svom Tvitteru napisao sljedeći status: ”Časni i plemeniti narode, vi zaslužujete mnogo više i šta god da učinim ne mogu ispuniti i udovoljiti svim vašim pravima. Molim Allaha da pomogne i mene i vas u služenju i hizmetu našoj vjeri i državi. Ne zaboravite me u svojim dovama.”

Možda vam se svidi

Comments are closed.