Kraj malim ‘podlacima': 5 rješenja uz koja više nikada nećete dobiti žulj

I samo jedan žulj na nozi, zadebljanje na koži koje nastaje usred trenja, može zakomplicirati život i hodanje učiniti nepodnošljivim. Kako se više nikada ne biste morali sresti s ovim malim ‘podlacima’ pomoći će vam idućih 5 načina kako da se zauvijek riješite žuljeva, piše zadovoljna.hr.

1. Pazite da vam obje cipele što bolje odgovaraju

Trenje koje nastaje kada nosimo ili premale ili prevelike cipele jedan je od razloga nastanka žuljeva. S obzirom da kod većine ljudi stopala nisu identična, odnosno jedno stopalo veće je od drugog, cipele uvijek kupujte tako da što bolje pašu većoj nozi jer mrvicu preveliku cipelu možete ‘popuniti’ uloškom pa i onda kada nosite sandale, s prozirnim silikonskim uloškom.

2. Zamastite područja sklona žuljevima

Prije nego obučete cipele namažite područja sklona žuljevima masnijom kremom poput vazelina.

3. Napravite pedikuru stopala

Odstranite suhu i tvrdu kožu sa stopala te ih redovno mažite balzamom ili kremom za stopala što će također umanjiti mogućnost pojave žuljeva.

4. Djelujte čim osjetite peckanje

Ne dopustite žulju da se pojavi – čim osjetite peckanje skinite cipelu i stavite flaster. Uvijek imajte flastere pri ruci, u torbici, ladici radnog stola, automobilu,…

5. Nosite dobre čarape

Znojna stopala i čarape koje se naboraju u cipeli mogu pridonijeti nastanku žuljeva. Bolji izbor od pamučnih čarapa koje zadržavaju znoj i često se naboraju u cipeli bit će čarape od kvalitetnih sintetičnih vlakana iz kojih će znoj ispariti. Postoje čak i čarape koje sadrže teflon te tako sprečavaju žuljeve.

Comments are closed.