Krađa cigareta u dobojskoj trgovini “ADS”

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (4), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 10/11.01.2016. godine, u ulici Zije Dizdarevića, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, bez registarskih oznaka, vlasništvo T.M. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 11.01.2016. godine, u ulici Londža, od strane Ć.E. iz Mostara izvršeno je krivično djelo posjedovanjem tri vrećice sa sadržajem materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 5,5 grama, i dvije tablete opojne droge „Speed“. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 11.01.2016. godine, u mjestu Doboj, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju „ADS“, vlasništvo S.A., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Možda vam se svidi

Leave A Reply