Koverta sa metkom stigla na adresu Parlamenta BiH

0

Iz policijskih izvora potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa da je poštom stigla koverta u kojoj se nalazio metak, koji je bio upakovan u tufer, a koji je stigao na pisarnicu institucija Bosne i Hercegovine (Parlament BiH i Vijeće Ministara BiH).

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Kao adresa primaoca naveden je Parlament BiH, adresa Trg BiH, ali nije naznačeno kome je tačno koveta trebala stici u ruke. Policijski službenici su, kako je istakao izvor RSE, poslali dalje kovertu Tužilastvu BiH na rasvjetljavanje slučaja i otkrivanje osobe koja je i odakle je poslala kovertu, prenosi RSE.

Ranije je Luka Miladinović, portparol Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine za Radio Slobodna Evropa (RSE) kazao da ta agencija ne preduzima nikakve mjere i radnje vezano za ovaj slučaj, jer nemaju zvanične informacije o njemu.

Podsjećamo ranije su pojedini bosanskohercegovački mediji objavili informaciju da je pošta sumnjivog porijekla stigla u zgradu Parlamenta Bosne i Hercegovine te da se u njoj nalazi metak. Mediji su također javili da je pošta navodno stigla iz Srbije.

Izvor