Košarkaši Kaknja sigurni protiv Mladosti (FOTO)

Pred punom kakanjskom dvoranom KK Kakanj je sigurnom igrom ostao lider Lige 12. Večerašnji protivnik Kaknja bio je KK Mladost iz Mrkonjić Grada.

Mladost je bolje otvorila utakmicu i u prvoj dionici imali su 5 poena prednosti. Gosti su u istom ritmu nastavili do polovine druge četvrtine, međutim Kakanjci su konačno uhvatili pravi ritam i na poluvrijeme otišli sa 5 poena prednosti.

Drugo poluvrijeme Kakanjci nastavljaju u žestokom ritmu i prave veliku prednost u trećoj četvrtini.  Završni period igre Kakanj počinje sa 16 poena prednosti te su na kraju upisali pobjedu 82-69.

„Bili smo motivisani cijelu sedmicu zbog poraza u Mrkonjić Gradu u prvoj polusezoni. Otvorili smo slabo utakmicu jer smo puštali lake šuteve, poslije smo stegli odbranu i dali sve od sebe, što se na kraju i isplatilo. Sada idemo Sparsima gdje ćemo se pokušati revanširati zbog nesretnog poraza u Kupu“ – rekao je za naš portal Nebojša Maksimović  koji je večeras ubacio 8 poena i dodao 2 skoka.

Najefikasiniji u ekipi Kaknja bili su Obrad Tomić i Ermin Dedić koji su upisali po 14 poena,dok je najefikasniji u ekipi Mladosti bio Draško Knežević koji je upisao 21 poen.

Večerašnja utakmica počela je minutom šutnje u čast nesretno nastradalih Admira Karahodžića i Denisa Banjića, te zbog toga nije bilo organizovanog navijanja od strane navijačke skupine Green Firm ‘06.

(Alibašić Kemal – Kakanj-X)

Možda vam se svidi

avatar