Košarkaši Kaknja razbili ekipu Širokog

Liga za prvaka: Ostali su samo najbolji

Iako je Široki je uz Igokeu jedina momčad koja je ove sezone slavila u Kaknju, košarkaši Kaknja večeras su razbili  ekipu “Širokog” iz Širokog Brijega.

Blagi pritisak domaćih u prvom dijelu susreta doveo je do rezultata 25:22, što nije slutilo na jaku igru u nastavku kakvu smo navikli od ekipe Kaknja.

U drugom dijelu susreta Kakanjci blago rečeno razbijaju gostujuću ekipu  gdje su pogodili 24 poena dok je ekipa Širokog samo 10 poena pogodila, na odmor su otišli sa rezultatom 49:34.

Zbog pet prekršaja u toku prvog poluvremena igrač gostujuće ekipe Elijah Macon morao je napustiti igru prije vremena, u isto vrijeme tehničkom greškom “nagrađen” je trener  Damir Vujanović, iz ekipe Širokog.

U nastavku igre Kakanjci su praveći nekoliko grešaka dopustili gostima da ostvare seriju od šest pogodaka, zbog čega je Josip Pandža vidno bio ljut ne neke igrače.

Iako su domaći bili nešto slabiji u odnosu na drugu četvrtinu igre, sjajnim asistencijama i zakucavanjima treću četvrtinu obilježio je Milivoje Božović što je u konačnici  završena rezultatom 64:53.

U zadnjoj četvrtini susreta domaći su ušli sa jedanaest poena prednosti. Ipak neizvjesno je bilo da li će domaći uspjeti zadržati prednost nad ekipom Širokog, ali u završnici susreta Kakanj je pokazao nadmoć te ostvario pobjedu od  80:71.

Najefikasniji igrač susreta je Ermin Dedić  iz ekipe Kaknja sa devetnaest osvojenih poena.
Arbitri ovog susreta bili su: Nermin Nikšić, Mirza Palo i Hasan Bajgorić, a delegat susreta Mirza Hatibović.
Prema rasporedu izabranici Josipa Pandže u nedjelju imaju teško gostovanje kod sarajevske Bosne.

(Kakanj-X)

Možda vam se svidi

Leave A Reply