Korejanci Kim, Kil i Song treniraju u Rudaru

Treninzima zelenocrnih priključila su se i tri Korejanca. Da li će ostati u igračkom kadru Rudara biće poznato 04.02.2015. godine, kada završava prva faza trenanžnog procesa

Od 17. februara/veljače kada je izvršena prozivka zelenocrni su počeli sa planiranim pripremama za nastavak ovogodišnje sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

Igrači sa stručniom štabom svaki dan trenirauju u Visokom, u teretani i sali na zgradi CC1.
Na svim lokacijama imaju odgovarajuće uvjete sa prvu fazu trenažnog procesa.

Jučer su sa treniranjem počela i tri igrača iz Koreje. To su Lae Kyun Kim (1994),174 cm, pozicija centralni vezni i desni bočni, Jung Hwan Kil (1993), 177 cm, lijevi krilni napadač, Won Young Song (1992), 171 cm desni krilni napadač, vezni. O njihovom trenutnom statusu, trener Valentin Plavčić kaže: „Dobri su tehničari, taktički su obučeni.Kod nas ostaju do 4.februara/veljače, kada ćemo znati njihov  status. Do tada će proći kroz naš trenažni proces i tri kontrolne utakmice“.

Pored njih trojice, treninzima su se priključilči i igrači Benjamin Salkić i Erdin Ramić.Trenira i igrač Rudara Adis Goralija, koji je jedno vrijeme pauzirao zbog nesuglasica sa trenerom. I o njihovom statusu konačna odluka će biti poznata početkom februara.

Prva pripremena utakmice je predviđena za 24.01. na terenu u Visokom, kada će igrački popgon Rudara biti podjeljen u dva tima koji će međusobno odmjeriti snage. Druga je utakmica dogovorena sa FK Čelik (31.01.2015.), a treća NK Travnik (04.02.2015.)

 (Adib Zekić/Foto: Mirsad Mujagić /www.rudarkakanj.ba)

Možda vam se svidi

Comments are closed.