Koncertom sevdalinki proslavljen dan Sandžaka: Obilježen nacionalni praznik Bošnjaka

0

Jedan od najvažnijih nacionalnih praznika Bošnjaka – Dan Sandžaka – obilježen je organizovanjem večeri sevdaha u Novom Pazaru.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Grad Novi Pazar je nizom svečanosti obilježio ovaj praznik, a najviše pažnje privuklo je veče sevdaha u organizaciji Kulturnog centra Novi Pazar. Koncert je trajao 90 minuta, a publika je sa izvođačima ispjevavala sevdalinke “Moj dilbere”, “Kraj tanana šadrvana”, “Razbolje se sultan”,”Moj behare i druge.

Prije početka programa prisutnima se obratio direktor Kulturnog centra Husein Memić, čestitajući im Dan Sandžaka, dok je urednik muzičkog programa Aladin Imamović istakao da će Kulturni centar Novog Pazara i ubuduće prigodnim programima obilježavati sve praznike Bošnjaka, ali i svih ostalih naroda koji žive u Novom Pazaru.

Na koncertu su pored brojnih građana Novog Pazara bili prisutni gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima, predstavnici Bošnjačkog instituta za nauku, kulturu i umjetnost, predstavnici kulturnog i javnog života grada i gosti iz zemlje i inostranstva, prenosi “Kurir“.