Konaković: Zasmetalo mi je to što SDA brani one čiji sam kriminal dokazao

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković potvrdio je sinoć na Face TV da je donio odluku o napuštanju Stranke demokratske akcije (SDA) te da je i nekoliko zastupnika u Skupštini KS napustilo Klub te stranke.

Odluku o ostavci još nije zvanično saopćio organima stranke.

Konaković je svoj potez objasnio kao njegovu borbu protiv sistema koji ne funkcioniše i koji pravi štetu društvu i države.

“Znam i odgovorno tvrdim da je to što rade na štetu društva, na štetu države koju smo mi branili. Ne može se upravljati javnom imovinom kao svojom i iz nje izvlačiti resurse i zapošljavati ljude. To ova zemlja nije zaslužila”, rekao je Konaković, dodajući da neki od kadrova SDA rade u suprotnosti sa onim što je zagovarao i prvi predsjednik SDA Alija Izetbegović.

Rekao je da mu je u SDA najviše zasmetalo to što stranka brani one koje je i sam uhvatio u nepravdi.

“Dobio sam nalog da sačuvam one čiji sam kriminal dokazao”, rekao je Konaković. S druge stranke, istakao je, dolazio je u situaciju da se pravdao zbog dobrih odnosa s opozicijom, iako je opozicija imala vrlo konstruktivnih prijedloga koji bi poboljšali kvalitetu života svih građana.

Kada je riječ o ostavci na poziciju premijera Kantona Sarajevo, Konaković je kazao da neće dati ostavku, ali da ukoliko bude političke volje, 18 zastupnika može smijeniti premijera. Konaković političku karijeru nastavlja sa grupom drugih ljudi, kao dio A-SDA ili čak kao treća politička opcija, o kojoj nije želio govoriti.

Možda vam se svidi

avatar