Konačno na red došli i problemi šumara u Hercegovini

“Svjesni teškog položaja u kojem se nalaze radnici, ali i polemike oko nesmetanog rada ovog privrednog subjekta, uložili smo maksimalne napore i, na posljednjoj sjednici Vlade, izdvojili više od 800.000 KM za plaćanje zaostalih dugovanja, čime će biti omogućena isplata 18 zaostalih plata, ali i pokrivanje svih drugih obaveza preduzeća. Očekujemo da će to biti poticaj menadžmentu da odlučnije nastavi rad i gospodarenje šumama u HNK-a”, rekao je Herceg.

Učenici sastanka pozvali su nadležne da, u skladu sa odlukom Skupštine HNK-a o utemeljenju J.P. Šume Hercegovačko-neretvanske, utvrđenim ovlastima u vrijeme primjene Zakona o šumama FBiH i Uredbe o šumama FBiH, te drugim zakonskim propisima omoguće nesmetan rad.

Ovo je preduzeće ranije upalo u velike probleme, ponajviše iz razloga što je Hercegovačko-neretvanski jedan od kantona u kojim ne postoji Zakon o šumama. Riječ je o zakonu koji je dugo u proceduri, ali i koji nikako da ugleda svjetlo dana.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar