Komšiji s kim je pio smrskao lobanju

0

Radislav Malić (27) iz Banjaluke osumnjičen je da je na smrt pretukao komšiju Vaskrsiju Prtiju (61) na dan slave Sveti Trifun u svojoj porodičnoj kući u selu Obrovac, kod Banjaluke.

Policiji je ovaj slučaj prijavljen 15. februara, ali ne da je Prtija ubijen, već da je preminuo od povreda koje je zadobio kada je sam pao na asfalt i udario se u glavu.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Lažnu informaciju dala je Malićeva porodica misleći da neće biti otkriven zločin, ali istragom i materijalnim dokazima utvrđeno je da se ipak radi o ubistvu.

Kako nezvanično saznajemo, Malić je zadao nekoliko udaraca Prtiji u predjelu glave, zbog čega je on dobio krvarenje u lobanji i preminuo na licu mjesta.

U kući gdje se dogodilo ubistvo zatekli smo Malićeve roditelje, koji su skučeni sjedili u oronuloj kućici, čađavih zidova od dima koji se vijorio iz šporeta, te bez prozora i struje.

“Slavili smo slavu Sveti Trifun, a kao i svake godine, Prtija je bio naš gost. Radoslav i on su popili oko litar rakije, a kada su se svi gosti razišli, osim Prtije, počela je svađa između njih dvojice”, kazao je Radovan Malić, otac osumnjičenog.

Istakao je da ne zna zbog čega su se svađali, jer je sa suprugom otišao da spava još dok su ostali gosti sjedili.

“Znam da su se tukli i čupali i da je moj sin Radoslav dva ili tri puta udario Vaskrsiju i on je udario glavom od šporet na drva. Poslije je pao i ležao je na podu”, prepričava Malić.

Kako kaže, ništa se od toga ne bi desilo da je bar on bio budan, te da je najveći krivac u svemu ovome alkohol.

Poznanici Prtije i Malića ispričali su da su odmah posumnjali da je Vaskrsija ubijen.

“Malićevi su ispičali da je on, navodno, pao u blato i udario glavom. Otišao sam poslije u njihovu kuću, vidio sam Vaskrsiju kako leži mrtav u kući, nije imao trunke prljavštine od blata na sebi. Vidio sam i pomodrilo oko, odmah sam posumnjao da je ubistvo”, kazao je jedan od poznanika, ne želeći da mu navodimo ime.

Dodao je da je Prtija bio veoma dobar i pošten čovjek te da je iza njega ostalo četvoro djece.

Ubica silovao tetku

Osumnjičeni Radoslav Malić hapšen je i 2013. godine zbog sumnje da je silovao svoju tetku S.K., inače duševno bolesnu osobu.

Policija je tada protiv njega podnijela izvještaj tužilaštvu koji ga tereti da je u dva navrata došao u kuću svoje tetke S.K. u Bronzanom Majdanu te je potom prislio da s njim ima seksualni odnos.