Komšićev odgovor Vučiću: “Nemate pravo da zadirete unutar BiH”

“Smeta nam to što se dio strategije odbrane vaše države zasniva na pravu kojeg nemate”, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u odgovoru na pitanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića šta je sporno u strategiji odbrane o kjoj će odlučivati Skupština Srbije.

Kako prenose pojedini mediji, Vučić je rekao da je Srbija u svojoj Strategiji nacionalne sigurnosti navela da je njen posao da čuva Republiku Srpsku i pomogne njenom očuvanju u okviru BiH te upitao šta tu smeta predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću.

“Nemate dakle pravo da na polovini teritorije BiH izvodite vojna dejstva, i da zadirete unutar BiH. Od vas se očekuje, i to ne samo iz BiH, da odmah iz Strategije izuzmete taj dio. I kolega Dodik se s tim složio, istina iz motiva koji su suprotni mojima. Imate jasnu poruku da se strategijom odbrane Srbije, uopšte i na bilo koji način ne dotičete BiH niti bilo kojeg dijela njene teritorije, i molim vas da se prestanete praviti nevješti”, poručio je Komšić u izjavi za “Fenu”.

Izvor

Možda vam se svidi

Leave A Reply