Komšić odbrusio Dodiku: Zlatne ljiljane ne uzimajte u usta

Lider Demokratske fronte Željko Komšić oglasio se saopćenjem za javnost povodom optužbi predsjednika SNSD-a Milorada Dodika za navodnu nacionalnu izdaju. Saopćenje lidera Demokratske fronte Željka Komšića prenosimo u cjelosti:

“Ne može biti većeg izdajnika srpskog naroda od čovjeka koji terorizira sve građane u manjem bosanskohercegovačkom entitetu, Bošnjake, Hrvate, pa u zadnje vrijeme sa posebnom ostrašćenoću i Srbe koji ne dijele njegova mišljenja i interese. Režim nasilja koji je Dodik uspostavio nad svojim sugrađanima najveći je čin izdaje, i Dodik je posljednji čovjek koji može govoriti o izdaji”, smatra Komšić.

“Prestanite se po ulicama tući sa vlastitim narodom gospodine Dodik, pa onda nekome držite predavanja o izdaji nacionalnih interesa. Ako tome narodu doista želite dobro, prestanite ga tući i brukati po svijetu svojim ličnim i stranačkim prisustvom na crnoj listi SAD-a. Najmanje što u ovom trenutku možete da uradite, jeste da povučete svoju kandidaturu koja je krunisana jedino oreolom srama”, kazao je Komšić.

“Gospodine Dodik, Vi ste koliko se sjećam, angažujući se na projektu veličanja genocida, odlikovali čitavu plejadu ratnih zločinaca, i osuđenika za genocid, počev od Radovana Karadžića do Momčila Krajišnika. Nije ni čudo što ste se dali u nasilje, kad vidimo koga ste uzeli za uzore”.

“Vama smeta moje odlikovanje. S njim pokušavate pobuditi mržnju kod svojih pristalica. Nisu nositelji odlikovanja koje i ja posjedujem činili genocid, etničko čišćenje, bacali ljude u masovne grobnice i pravili žive lomače, kao oni što ste ih vi odlikovali, nego su se časno, i Bošnjaci i Hrvati i Srbi, borili za ovu državu. Nikada Vam neće poći za rukom da izjednačite Zlatne ljiljane i za genocid osuđene ratne zločince, jer se to naprosto ne može izjednačiti, kao što se ne mogu izjednačiti ljudskost i divljaštvo. To Vam ne poručujem ja, nego oni koji su u borbi za ovu državu a protiv vašeg divljaštva položili svoje živote”, rekao je Komšić.

Možda vam se svidi

avatar