Komšić o posjeti Grabar-Kitarović BiH: “Niko da kaže da to nije uredu”

0

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović tokom jučerašnje posjete Bosni i Hercegovini poručila da nikada neće odustati od Hrvata u Bosni i Hercegovini

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić u komentarisao je posjetu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović koja je jučer bojavila u posjeti BiH, ali ne i državnim organima.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Ponovit ću ono što sam rekao u Ujedinjenim nacijama. Povremeno smo svjedoci njihovim aktivnostima za ostvarivanje njihovih političkih interesa unutar Bosne i Hercegovine, čime se unosi nemir i proizvodi određena destabilizacija u mojoj zemlji, što nije dobro, niti doprinosi razvijanju željenih međusobnih dobrosusjedskih odnosa”, kazao je Komšić za N1 te dodao:

“Grabar-Kitarović je to jučer potvrdila. Zašto su onda skočili na noge, protestvujući zbog onoga što sam kazao UN-u? Zato što misle da na to imaju neotuđivo pravo, i da se zapravo niko ne smije usuditi da kaže da to nije uredu”.

Podsjećamo, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović tokom jučerašnje posjete Bosni i Hercegovini poručila da nikada neće odustati od Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Svečanost u Mostaru održana je pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora HNS i supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske.

Aktualna predsjednica i kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske nakon Mostara posjetila je i Srednjobosanski kanton, te prema najavljenom protokolu posjetila Bugojno i Vitez.