Komesar Šut: Zbog nestanka trojice mladića, formiran Operativni štab i naložene provjere

Nakon nestanka trojice mladih Zeničana, naređeno je formiranje Operativnog štaba pri Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) ZDK, kao i neprekidno vršenje provjera, kako u ZDK, tako i sa ostalim ministarstvima unutrašnjih poslova u FBiH i cijeloj BiH.

Ovu informaciju potvrdio je za Zenicablog policijski komesar MUP-a ZDK Semir Šut, koji je i naložio navedene mjere.

– Molimo građane da nam pomognu, da prijave svaku informaciju kojom raspolažu, a svaka informacija biće detaljno provjerena. Biće nam korisne informacije o kretanju mladića, ali i da li je neko vidio vozilo. Molimo da svaku informaciju proslijede najbližoj policijskoj stanici na 122 – kazao je Šut.

Zbog velikoj broja postova na društvenim mrežama nije moguće pratiti da li se takve informacije pojave negdje u komentarima, te iz policije mole da se korisne informacije proslijede direktno na brojeve policijskih stanica.

Husein Delić, Almen Begović i Amar Kozlić (21) iz Zenice izašli su sinoć u diskoteku “Label” u Vitezu, a posljednji put na Facebooku su se oglasili u 21.20 sati. Amar se sa ocem čuo u subotu navečer oko ponoći, a nakon toga im se gubi svaki trag.

Amar je upravljao vozilom Audi registarskih tablica E42-K948.

Društvene mreže prepune su komentara u kojima građani iz cijele države ali i regije izražavaju nadu da će se sve dobro završiti i da su mladići živi i zdravi. Također, više osoba tvrdi da su nestale Zeničane vidjeli na različitim mjestima.

Vezani tekst: Trojica Zeničana nestala nakon provoda u Vitezu

Možda vam se svidi

Leave A Reply