Komedija „Državni lopov“ u Crnoj Gori, osmi put

Komedija „Državni lopov“ nastavlja svoj put po Crnoj Gori. U srijedu, 11. oktobra ekipa Studio Teatra iz Zenice ide u Tuzi, mali crnogorski grad na granici sa Albanijom. Ovo je ujedno osmo igranje ove hit komedije u Crnoj Gori. Crnogorski gradovi u kojima je do sada predstava odigrana su Nikšić, Bijelo Polje, Bar, Virpazar, Plav, Rožaje i Berane.

Predstava je jako aktuelna, dramaturgija je apsolutno prilagođena današnjem vremenu. Iako je tekst napisan prije više od 40 godina, i danas je to naša realnost. Veliki komediograf, Fadil Hadžić, napisao je tekst čiju radnju je ekipa predstave prebacila u sadašnje vrijeme.

O čemu zapravo govori tekst ove predstave:

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj celiji ,jedan sitni lopov a uz to ljubavna varalica a drugi “državni lopov” i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu a mašta o unapređenju.

Predstava je do sada igrala u brojnim gradovima u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, Njemačkoj , Švedskoj.

Radi se o komediji koja je svoju premijeru imala prije 13 godina što je čini jednom od najstarijih živih predstava u Bosni i Hercegovini, ali i šire. U njoj igraju tri mlada glumca, Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Predstavu je pogledalo preko 60 000 ljudi. (Studio Teatar)

Možda vam se svidi

avatar