Kolindi Grabar Kitarović ukupna pobjeda u dijaspori, izdominirala u BiH

Aktualna predsjednica i HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović osvojila je u prvom krugu predsjedničkih izbora najveći broj glasova u inostranstvu 54,30 posto, Miroslav Škoro dobio je 34,26 posto, a Zoran Milanović 5,84 posto.

Glasalo se u 47 zemalja, a Kolinda Grabar-Kitarović je najveći broj glasova dobila u njih 15, dok u Rusiji i Holandiji dijeli isti broj glasova s Milanovićem, koji je pobijedio u 14 država.

Škoro je najviše glasova osvojio u 11 zemalja, među ostalim u Njemačkoj gdje je za njega glasalo 55,43 posto birača (4690 glasova). Grabar-Kitarović je dobila 33,66 posto (2848 glasova), a Milanović 3,87 posto (328 glasova).

Od ostalih susjednih zemalja Grabar-Kitarović je najveći broj glasova dobila u Crnoj Gori i Italiji, dok je Milanović pobijedio u Sloveniji i Srbiji, a Škoro u Mađarskoj.

U Indoneziji se vodila mrtva trka pa su pobjedu s po dva glasa podijelili Milanović, Škoro i Dario Juričan, koji je, pak, pobijedio u Rumunjskoj, gdje su za njega glasala četiri birača. Milanović je ondje dobio tri, Škoro dva, a Grabar-Kitarović jedan glas, prenosi “Index“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply