“Kolinda je, zapravo, najobičniji Vučić”

Kada Kolinda Grabar-Kitarović izjavi da je presretna zbog toga što je utakmica hrvatske fudbalske reprezentacije u Split privukla mnoštvo ljudi, pa potom precizira “od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska”, sve je moguće.

Dug je spisak, na njemu je manjak jogurta u Jugoslaviji, brbljanje o građanima i seljacima, željezna zavjesa… dosta toga što otkriva da u predsjedničine kvalitete ne treba ubrajati osobitu oštroumnost. Stoga, nećemo isključiti mogućnost da nije stigla naučiti dokle se prostire država koju vodi, ali recimo da u ovu verziju malo vjerujemo, piše “Index“.

Vjerovatnije će biti da se i u predstojećoj kampanji za predsjedničke izbore želi afirmirati kao predstavnica onih koji ne mogu prežaliti što Tuđmanova agresija na Bosnu i Hercegovinu nije rezultirala pripajanjem dijela te države Hrvatskoj. Kada Kolindi GK cijela Hrvatska stane od Visa do Kupresa, prosječni hrvatski histerik neće rezignirano zapaziti da mu je predsjednica upravo suzila domovinu, niti će zahvaliti AVNOJ-u čije su granice Hrvatsku smjestile na znatno širu površinu od one na potezu Vis – Kupres, nego će se nacerekati jer predsjednica oživljava i održava na životu staru hadezenjarsku politiku o pripajanju dijela Bosne i Hercegovine Hrvatskoj.

Hrvatskog, kojeg će usrećiti svojatanjem poteza od Kamenskog do Kupresa – trenutno pogođenog stravičnom depopulacijom ponajviše zahvaljujući pogubnoj politici Kolindina HDZ-a – ali i srpskog.

Na primjer Aleksandra Vučića, koji je, kako se nedavno povjerila televizijskim kamerama, tražio da ne koristi termin „velikosrpska agresija“, što je nju dodatno rasrdilo pa je udarila rukom po stoliću i rekla da više „ni jedan, jedini“ srpski tenk neće ući u Hrvatsku.

Kolinda Grabar Kitarović može biti autentičan glas hrvatskih histerika, može biti i voljena, poštovana i obožavana – masa obično nije selektivna – ali nikada neće biti velika predsjednica. Veliki političari govore i ono što masi ne godi, na utapaju se u nju, nego joj guraju zrcalo pred lice. Podsjećaju je na zla počinjena u njezino ime. Grabar Kitarović i Vučić nisu veliki političari. Da jesu, on bi se kajao zbog svoje političke prošlosti i govorio ono što je ona rekla, a ona bi Bosnu i Hercegovinu uzimala u usta samo kada bi ponavljala da u tu državu nikada više neće ući niti jedan hrvatski tenk.

Kolinda je, zapravo, najobičniji Vučić.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar