Kolinda Grabar-Kitarović u Mostaru: “Došla sam prenijeti svom hrvatskom narodu BiH najvažniju poruku”

0

Aktualna predsjednica i kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske nakon Mostara danas će posjetiti i Srednjobosanski kanton, te prema najavljenom protokolu posjetiti Bugojno i Vitez.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović tokom današnjeg posjeta Bosni i Hercegovini boravi u Mostaru gdje je poručila da nikada neće odustati od Hrvata u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolija.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U prepunoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru na svečanoj akademiji povodom 1. obljetnice osnivanja Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten BiH uz čestitke obljetnice je ukazala na značaj zajedništva i povezivanja među Hrvatima koji žive u dvije domovine, što je između ostalog i misija udruge Prsten u BiH.

Stoga je, kako kaže, došla prenijeti svom hrvatskom narodu BiH najvažniju poruku.

“Hrvatska je uvijek bila uz vas i uvijek će stajati uz vas. Upravo sam ja tijekom svog mandata to i pokazala, i nikada neću odustati od vas, ni po koju cijenu“ kazala je Grabar – Kitarović.

Prsten koji danas slavi rođendan kako ističe nerazdvojiva je alka u zajedničkom, bratskom djelovanju prstena koji u Republici Hrvatskoj ustrajno djeluje od 2005 godine na očuvanju i promicanju hrvatskih nacionalnih, duhovnik, kulturnih i gospodarskih i društveni postignuća.

Ova udruga kako ističe ima niz projekata i prepoznaje ih kao dokaze čvrste solidarnosti za svoj narod.

“Uvijek ističem kako sam ponosna na naš narod koji čuva i njeguje obiteljske vrijednosti, koji poštuje i njeguje lozu svojih predaka, ljudi otvorenog srca i darežljive ruke najveće su blago svake zemlje, a naš je narod uvijek u svugdje solidaran, otvorena srca i pružene ruke svakome, posebice nevolji, u tuđini ili doma na svome pragu“, kazale je Grabar – Kitarović.

Naglašava kako je to i odlika Hrvata u BiH, što je kako ističe odraz odgoja ali i životnih prilika i neprilika kroz burna povijesna razdoblja.

“To se zajedništvo posebno iskazalo tijekom Domovinskog rata, da bi se nastavilo i tijekom svih poslijeratnih godina. I danas se s posebnim pijetetom prisjećam svih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji“, kazala je predsjednica Hrvatske.

Hrvatski narod je, kako ističe, oduvijek bio privržen i odan svojoj zemlji, njegujući ponajprije svoj povijesni i kulturni identitet, cijeneći svakoga tko poštuje druge, jer jedino zajedništvom, slogom i razumijevanjem može se graditi dom, moguće je stvarati budućnost zajednice.