“Kolinda Grabar Kitarović bezočno laže o Vukovaru”

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta, ocjenio je u nedjelju kao antievropsku izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da u Vukovaru nisu sazreli uslovi za ćirilicu i poštovanje prava Srba, sve dok se ne rješe tzv. velike stvari.

Tom izjavom, naveo je on, Kolinda Grabar Kitarović je po ko zna koji put potvrdila da krši Ustav, Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, Zakon o upotrebi jezika i pisma nacionalnih manjina, kao i evropske vrijednosti, posebno, ljudska prava i vladavinu prava, prenosi “Tanjug”.

Linta ističe da Grabar Kitarović besramno ćuti na činjenicu da su u Vukovaru u proljeće 1991. godine hrvatske paravojne formacije počele da sprovode teror nad srpskim narodom i uništavaju srpsku imovinu. Posebno je važno naglasiti, kaže Linta, da su sve civilne žrtve u Vukovaru bile upravo posljedica te ustaške agresije.

On je pozvao Tužilaštvo za ratne zločine da konačno počne da procesuira brojne zločine nad Srbima u Vukovaru.

“Bez kažnjavanja hrvatskih zločinaca i odbacivanja lažne teze o tzv. velikosrpskoj agresiji, nije moguće govoriti o smirivanju tenzija i pomirenju Srba i Hrvata u Vukovaru i Hrvatskoj”, zaključio je Linta u saopštenju.

Možda vam se svidi

Leave A Reply