Kolaps kod Mostara: Ovako izgleda put ka moru

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini zbog prvomajskih praznika pojačan je saobraćaj, a to je u mnogim mjestima prouzrokovalo saobraćajni kolaps, piše Radiosarajevo.ba.

Magistrala na ulazu u Mostar praktično je u kolapsu. Veliki broj vozila kreće se prema graničnim prelazima na putu ka moru, a dodatni problem vozačima napravila je lokalna pijaca u Vrapčićima kod Mostara, ali i dvije saobraćajne nesreće.

Naime, na sjevernom ulazu u Mostar u razmaku od samo nekoliko stotina metara dogodile su se dvije saobraćajne nesreće i to uz pojačan saobraćaj i gužvu zbog lokalne pijace prouzrokovalo kilometarske kolone i velike gužve.

Velike gužve kod Mostara, Foto: Radiosarajevo.ba

Također na jugu na granici sa Hrvatskom se najduže čeka na Doljanima i Bijači, ali nam čitaoci javljaju da je alarmantno stanje i na Šćepan Polju na granici sa Crnom Gorom.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja te podsjećaju da se danas vozi i prva etapa biciklističke trke koja se danas vozi na relaciji Mostar-Konjic-Tarčin-Kiseljak. Planirani dolazak u Kiseljak je oko 17 sati. Biciklisti voze uz policijsku pratnju.

Možda vam se svidi

Leave A Reply