Koji 8. mart? Misliš da će isforsirana čestitka zamijeniti život pun poniženja i ugnjetavanja?!?

Misliš da su kita cvijeća i isfolirana čestitka ‘od srca’ zamjena za cijeli život ispunjen ponižavanjem i ugnjetavanjem.

Srećan mi osmi mart? Hvala, ne treba mi tvoja čestitka.

Zašto? Misliš da su kita cvijeća i isfolirana čestitka “od srca” zamjena za cijeli život ispunjen ponižavanjem i ugnjetavanjem?

Ne, naravno da se ne šalim. Pa Osmi mart je, mogu barem danas iskreno…

Kad se rodimo, uvijek se malo “skenjate” jer nije bio sin. Čast izuzecima.

Ali tačno je, zar ne? Znamo se, priznaj… Sinčina je jedno, a mi smo drugo, je l da? Ono, loza, koljeno, rodoslov, krv, plazma, ludilo…

Kad smo djevojčice, učite nas da budemo “lijepe”, “da lijepo pjevamo”, da se šminkamo… Da ne zaboravim najvažnije: Da budemo poslušne.

Drugim riječima, pravite od nas kretene koje će cijeli život provesti u grču, kako bi bile prelijepe “princeze”, uvijek besprijekorno dotjerane lutkice bez prava na sopstveno mišljenje i svoje “ja”.

Cilj koji nam zadajete je da se nekom dopadnemo, da “zapadnemo za oko”, da se dobro udamo i prodamo. Trećim riječima, pravite od nas kurve.

Kad smo djevojke, gledate u naša dupeta i sise. Balavite za njima. Ako imate sreće, koristite ih. Za vas smo vrijedne samo ukoliko možemo da vam poslužimo kao seksualni objekt. Ili ukras, nešto što lijepo ide uz kola ili odijelo.

Šta smo i ko smo, ne interesuje vas. Nikada. “Pravo društvo” je uvijek muško, mi “nismo dorasle ozbiljnim razgovorima”. A ti “ozbiljni razgovori” uvijek počinju sa “e brate, ne da sam j.bo ovu…” I uvek smo kurve. I kad ti damo i kad ti ne damo.

Kad ti damo, zato što smo ti dali, kad ti ne damo, zato što smo dale nekome drugom.

A seks… Pa… Možda bolje da ne pričamo o tome. Ali, ko ga j.be, osmi mart je. “Dan žena”. Da, seks s vama nam je uglavnom zanimljiv koliko i gledanje televizora u koji nije uključena antena.

Zato što ste, u svojoj suštini, sebični i razmaženi p.čkići. I jedino vam je bitno da ga ubacujete unutra dok je vama lijepo. Što u proseku traje jedno minut i po.

Ali da ne širim dalje, jer sam naučena da budem poslušna i ponizna. A i ne bih da mi se naljutite!

Kad smo vam žene, gledate da vas nahranimo, opeglamo, očistimo, istimarimo i namirimo u svakom drugom pogledu. Valjamo vam dok vam služimo, dok vam odgajamo djecu i radimo sve ono što bi i vi trebalo da radite.

Naravno, ni to vam ne valja, nego iskoristite prvu šansu da “šarmirate” i u krevet odvedete neku koja tek što je napunila 18 godina i trudi se da vas impresionira. Pa koji ste vi… Neću na praznik da psujem.

Zato, ako danas hoćeš da mi čestitaš Dan žena, zaobiđi me. Nađi neku koja je gluplja od mene. Meni tvoja čestitka ne treba.

 

Tvoja

Srpska žena.

 

 

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.