Koje opcije sve gubite kada nadogradite računar sa Windows 7 na Windows 10

Microsoft je juče konačno i zvanično najavio da Windows 10 stiže 29. jula, a u dokumentaciji o detaljima nadogradnje sa Windowsa 7 ili 8.1 na Windows 10, kompanija je obezbijedila informacije o tome koje funkcije će biti uklonjene kada odlučite da iskoristite prednosti besplatne nadogradnje na novi operativni sistem.

Kao što se nedavno moglo čuti, Microsoft odustaje od razvoja Windows Media Centra, pa ako izvršite nadogradnju sa operativnog sistema gdje je ovaj dodatak bio instaliran, on će biti uklonjen od strane WIndows 10 instalera. U isto vrijeme, Windows 7 desktop gedžeti će takođe biti obrisani, a ova funkcija je nedostupna još od uvođenja Windowsa 8. Sve male igre koje su unaprijed instalirane na Windowsu 7 kao što su Solitaire, Minesweeper i Hearts, će biti uklonjene kada instalirate Windows 10.

U Windowsu 10, biće vam potreban i novi softver za reprodukciju DVD-a, naglašava Microsoft, a u isto vrijeme, ukoliko imate Windows Live Essentials na vašem računaru, OneDrive će biti uklonjen i zamijenjen sa inbox verzijom OneDrive-a. I na kraju, ali ne i najmanje važno, sistem nadogradnje operativnog sistema će u potpunosti biti promijenjen sa Windowsom 10.

Možda vam se svidi

Comments are closed.