Koga će SDA suprotstaviti Radončiću na izborima 2018.?

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Stranke demokratske akcije, u intervjuu za Dnevni list komentirao odnose, između ostalog, sa Fahrudinom Radončićem i odgovorio na pitanje koga će SDA suprotstaviti Radončiću na izborima iduće godine za člana Predsjedništva, navodi N1.

“Kandidiranje u SDA kreće od općinskog nivoa, zatim prolazi više nivoe do samog Predsjedništva stranke. Pretpostavljam da će favoriti biti istaknuti kadrovi SDA koji obnašaju visoke funkcije na državnom nivou. Sve su to veoma sposobni i iskusni političari. Ali, „teren“ zna i iznenaditi”, naveo je Izetbegović.

O odnosu sa liderom SBB-a

“Odnos je takav kakvim ga želi i kakvim ga pravi Radončić. Nakon lošeg rezultata SBB-a na lokalnim izborima on je procijenio da mu je korisnije biti u konfliktu sa mnom i SDA, i tako se i ponaša. Ali ne činimo Radončić i ja, kako rekoste, zajedno vlast. Čine je SDA i SBB. I ta saradnja zasada kako-tako funkcioniše zahvaljujući odgovornim ljudima iz obje stranke na različitim nivoima vlasti. Radončić će nastaviti sa taktikom da bude i pozicija i opozicija, da kritikuje rad vlada dok u isto vrijeme koristi sve beneficije vlasti. SBB je, između ostalog, u proteklih 20 mjeseci imenovao skoro 400 kadrova na različite funkcije u državi. Ako krene u rušenje vlada u kojima su i njegovi kadrovi, tada će sve dovesti u pitanje”, kazao je Izetbegović za Dnevni list.

Možda vam se svidi

Leave A Reply