Kod tri lica iz Kaknja, pronađeni predmeti za koje postoje sumnje da potiču iz krivičnih djela

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su tri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).

Zenica

Dana 10.01.2016. godine, u 02,00 sati, u ulici Sarajevska, službenici uniformisane policije su izvršili pregled parkiranog putničko motorno vozilo marke „VW-Passat“, bez registarskih oznaka, u kojem su se nalazila lica: G.M., B.I. i G.S., sva iz Kaknja. Tom prilikom, u vozilu su pronađeni predmeti za koje postoje sumnje da potiču iz krivičnih djela. Navedeno vozilo, kao i sporni predmeti su oduzeti, a nad licima je zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 10.01.2016. godine, u 18,40 sati, u mjestu Dobrinje, u sportskoj kladionici „BH Play“, od strane dva nepoznata maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene kladionice, od koje su tom prilikom otuđila određenu količinu novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

U toku noći 09/10.01.2016. godine, u ulici Mehmed-paše Sokolovića, izvršena je teška krađa u UO „Orient“, vlasništvo M.D., kojom prilikom je otuđen laptop, te određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply