Kod Modriče sudar automobila i kombija koji je prevozio radioaktivni materijal

Na regionalnom putu Podnovlje-Modriča, u mjestu Botajica, rano jutros dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo teretno vozilo koje je prevozilo opasnu radioaktivnu materiju “iridijum 192“ i putničko vozilo marke “polo“, čiji vozač je ovom prilikom smrtno stradao, saznaje Fena.

Nakon nesreće policija je oko četiri sata ujutro blokirala saobraćaj na mjestu nesreće, koja se dogodila u blizini Dobor kule na ulazu u Modriču te izvršila uviđaj.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović je potvrdila Feni da je po izjavi vlasnika kombija marke “fijat dukato“ prevozio radioaktivnu materiju “iridijum 192“.

To vozilo je vlasništvo jedne privatne firme, a kretalo se iz pravca Doboja.

Ona je precizirala da je policija, nakon saobraćajne nesreće, osigurala mjesta događaja i čeka se dolazak ovlaštenih inspektora Agencije za radijacionu i nuklearnu sigurnost BiH kako bi utvrdio da li ima radioaktivnosti.

Prema informacijama iz Civilne zaštite Modriča, ovaj radioaktivni materijal je u čvrstom stanju i za sada nema opasnosti od zračenja.

Iz Auto-moto saveza RS-a su potvrdili da je zbog saobraćajne nezgode u mjestu Botajica od 3.25 sati obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Doboj-Modriča.

Vozila se preusmjeravaju na takozvani stari put Doboj-Modriča.

Možda vam se svidi

Comments are closed.