Kocka je bačena: Djeca uživala u igrama Čovječe ne ljuti se i X-OX

Udruženje OKC Kakanj organiziralo "Dječiji dan na otvorenom"

Udruženje OKC Kakanj danas je na platou ispred pošte organizovalo  “Dječiji dan na otvorenom”  koji se održao u okviru manifestacije Kakanjski dani 2018.

Mališani su uživali u svima dobro poznatim društvenim igrama „Čovječe ne ljuti se“ ali i igricu X -OX.

Nekada pobjeđujemo, a nekada gubimo. Tako je to u životu kao i u igrama. Ali ono što mi stariji teško prihvatamo, djeci pada još teže. Zato se nerijetko dešava ispad bijesa kada dijete gubi u „Čovječe ne ljuti se“ ili drugoj igri. Gubiti je nešto što se uči kao i sve drugo u životu.

Fotogaleriju pogledajte klikom ovdje.

Djeca danas sve više vremena provode u zatvorenom prostoru, posebno u virtualnom svijetu. Osobito sad kada su školski praznici, potrebno je i za njih organizirati nešto da izađu van, da se međusobno druže, da se zabave, ali i da se potiče njihova kreativnost, logičnost u razmišljanju i slično, navode iz Udruženja OKC Kakanj.

Uz mališanima omiljenog atraktivnog voditelja Mirzu Bajramovića koji je “oživljavao” proces igre, djeca su uživala kako igrači tako i oni koji su čekali  priliku za učešće.

Za učesnike igre “Čovječe ne ljuti se”   obezbijeđene su i nagrade i to  1. mjesto – 40 KM, 2.mjesto – 30 KM, 3. mjesto – 25 KM i 4. mjesto 15 KM

Pored terena za igru Čovječe ne ljuti se  igrala se i druga svima poznata društvena igra a to je X-OX.  Nešto brža igrica za razliku od prethodne omogućila je svim mališanima da učestvuju i ispune svoj dan zabavom smijehom.

 

Možda vam se svidi

avatar