“Ko ne glasa, dolazimo na kućnu adresu”: Oglasili se mladići koji vrše ‘zastrašivanje glasača’

Dokaz da je predizborna kampanja već uveliko počela jesu i natpisi u medijima, a posebno onima koji su priklonjeni određenim strankama. Nerijetki su slučajevi kada se javnosti plasira neprovjerena i nepotpuna informacija, kao što je to u ovom slučaju, piše Novi.ba.

Naime, sarajevski portal Avaz.ba danas je objavio članak pod naslovom ‘počelo zastrašivanje glasača’. U tekstu se navodi kako dvojica nabildanih momaka s majicama i natpisima upućuju da predstojeća izborna kampanja može imati nastavak koji zaista uznemirava.

Momci na slikama koje su navedene u članku nose majice na kojima piše ‘ko ne glasa, dolazimo na kućnu adresu’, a iznad teksta je logo SDA.

Međutim, portal Novi.ba stupio je u kontakt sa glavnim akterima Avazovog članaka, a radi se o Arminu i Šemsi Šabanoviću.

Foto: Novi.ba

Kako su nam kazali, radi se o marketinškom triku na koji su se novinari lako ‘upecali’.

”Iskoristili smo Avaz.ba za reklamu teretane Gazija Gym. Znali smo da ako SPOMENEMO SDA i izbore da će se upecati, pa smo zbog toga i napravili majice”, izjavili su za Novi.ba, potom dodali:

”Pošto naš klub mjesecima prozivaju po Avazu, odlučili smo da im se “osvetimo”, kazali su za portal Novi.ba momci sa fotografije.

Podsjećamo, Opći izbori održat će su u nedjelju, sedmog oktobra ove godine. Zvanično izborna kampanja počinje 7. septembra.

Možda vam se svidi

Leave A Reply