Knjiga dana: Gospodin mercedes

Budite spremni za nezapamćeni rat dobra i zla…

U sudbonosnoj trci s vremenom, tri nesvakidašnja heroja pokušaće da zaustave zlo koje svom silinom juri na ljudske živote.

Opsednut ubijanjem, lišen savjesti i na ivici razuma, on je uvijek jedan korak ispred svojih progonitelja…

U gradiću ophrvanom nevoljama, u hladno praskozorje, stotine ljudi čeka u vijugavom redu pred vratima sajma zapošljavanja. Trpe hladnoću i umor pritisnuti očajanjem. Odjednom, pred njih iskrsavaju blistavi farovi mercedesa, a automobil se zaleće pravo na unezvjerenu masu. Za bjekstvo je već prekasno. Ubica gazi ljude, vraća se unazad i ponovo juriša na njih. A onda u gustoj magli nestaje sa krvavog poprišta. Jedini trag ka zločincu je misteriozna klovnovska maska pronađena na sjedištu suvozača.

Na drugom kraju grada, mjesecima kasnije, penzionisanog detektiva Bila Hodžiza progoni neriješeni zločin iz prošlosti. Kada pismo ubice iz mercedesa dospije do njegovih ruku, Bil shvata da zlikovac sprema novi napad, još stravičniji od prethodnog. Dok sat otkucava, zahuktava se sve zamršenija igra mačke i miša, a Bil sa svoja dva neočekivana saveznika daje sve od sebe da razriješi zagonetku i spriječi katastrofu…

Iz pera majstora napetosti stiže priča od koje se ledi krv u žilama.

GOSPODIN-MERCEDES-00004931207188

(kolektiv)

Možda vam se svidi

Comments are closed.