Klas počeo sa ovogodišnjim otkupom pšenice

0

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo ove godine će nastojati otkupiti što je više moguće domaće kvalitetne pšenice. S tim u vezi Klas poziva poljoprivredne proizvođače iz cijele Bosne i Hercegovine da najave svoje količine, kako bi bili evidentirani u bazi podataka.

“U jesen prošle godine smo najavili da smo spremni sve naše potrebe za kvalitetnim žitaricama, voćem i povrćem probati najprije zadovoljiti kod domaćih proizvođača. Ovim putem pozivamo udruženja poljoprivrednika, zadruge, pojedinačne proizvođače i gazdinstva da nam se jave. Naše godišnje potrebe za pšenicom su 90.000 tona, a naši kapaciteti za skladištenje su 110.000 tona. Želimo na ovaj način dati svoj doprinos smanjenju ovisnosti od uvoza primarnih poljoprivrednih proizvoda, i to prvenstveno pšenice”, riječi su direktora kompanije Klas d.d. Sarajevo Rusmir Hrvića.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Novčane isplate za otkupljene količine pšenice će biti izvršene odmah po isporuci. Samo ove godine, Klas će za podmirivanje vlastitih potreba za žitaricama, voćem i povrćem izdvojiti oko 40 miliona KM.

«Voljeli bismo ako je moguće da sva ova sredstva ostanu u Bosni i Hercegovini. Samo kupovinom domaćeg u cijelom lancu proizvodnje od njive, preko prerađivačke industrije, pa do domaćih brandova na prodajnim policama, mi zapravo imamo šansu biti konkurentni na tržištu, i istodobno sticati uvjete za bolji standard radnika, seljaka, profesora, doktora, i studenata, ali i za očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta. Akvizicijom Klasa prošle godine od strane AS GROUP nastao je u tom smislu jedan veliki sistem koji može značiti novi uspješan početak za razvoj cijele prehrambene industrije Bosne i Hercegovine. Ovo je šansa za sve nas, uvjeren sam da ćemo je iskoristiti», završava Hrvić.

Kontakt e-mail za kooperante:
klasdd@klas.ba

Kupuj domaće – gradi BiH!