Klas d.d. Sarajevo sponzor Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo od danas je i zvanično sponzor Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tim povodom, sponzorski ugovor potpisali su danas u Mostaru Rusmir Hrvić, direktor Klasa i Smajo Karačić, generalni sekretar Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.
Sponzorstvo se odnosi na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u rukometu koje će biti održano 2016. u Poljskoj, kao i na Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u januaru iduće godine u Kataru.
Obraćajući se novinarima na današnjoj konferenciji za medije Hrvić je, čestitavši bh. igačima i rukovodstvu bh. rukometnih „Zmajeva“, kazao da su oni već sada plasmanom na SP u Kataru postigli podvig plasiravši se među 24 najbolje reprezentacije na svijetu.
Vi ste ponos cijele nacije. Uvjeren sam da ćete i u Kataru igrati za državni dres požrtvovano, i da ćete svima nama osvjetlati obraz. Veoma smo ponosni na ovo sponzorstvo, tim više jer je rukomet jedan od najuspješnijih i najtrofejnijih sportova u Bosni i Hercegovini sa izvanrednim rezultatima, kako u klubskom, tako i na reprezentativnom nivou. Ovo je prvi put da se Reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala na jedno svjetsko prvenstvo, i Klas želi biti dio ove već sada uspješne priče za Bosnu i Hercegovinu u cjelini“, kazao je tom prilikom Rusmir Hrvić, direktor kompanije Klas d.d. Sarajevo.
Radi se o trećem po redu sponzorstvu reprezentativnog nivoa jedne od kompanija u okviru AS GROUP.
Nakon Vispaka kao sponzora Nogometne/Fudbalske reprezentacije BiH, i Oaze kao sponzora Košarkaške reprezentacije BiH, sada je i Klas sponzor Rukometne reprezentacije naše zemlje.

Možda vam se svidi

Comments are closed.