Kineska mapa lica otkriva s čim se vaše tijelo bori!

0

Kinezi su dugo mislili da su organi u našem tijelu međusobno povezani, a kada nešto pođe naopako, cijelo tijelo se liječi, a ne samo simptomi

Kinesko mapiranje lica ili “Mien Shiang” doslovno znači čitanje lice i tradicionalna kineska medicina čvrsto vjeruje da osoba govori više priča od onoga li si lijepa ili ne, piše “Ženski kutak“.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Kada jedan od naših najvećih organa – naša koža počinje daje simptome, to bi mogao biti pokazatelj da nešto drugo ne valja kod nas, a što uzrokuje sve ove neravnoteže kojih često i nismo svjesni … sve će se prikazati na našem licu.

Tradicionalna kineska medicina

Kineska medicina smatra da svaki dio našeg lica predstavlja određene organe u našem tijelu, a kad se pojavi neravnoteža u određenim područjima, primjerice bradi, to nam pokazuje da imamo druge zdravstvene probleme koje treba rešavamo.To bi mogao biti širok spektar bolesti, od akni, osipa, i osjetljivosti kože do bora i pigmentacija.

Čelo: Besika i tanko crijevo

Uzrok: Previše masna i prerađena hrana dovodi do sporog i preopterećenog probavnog sustava. Pretjerana konzumacija alkohola, previše šećera i kasno lijeganje, također će ometati pravilnu probavu i izazvati pustoš na vašoj koži. Stres, prljave kape za glavu, previše proizvoda za kosu i brige, također mogu biti jedan od uzroka.

Lijek: Sirova hrana, puno čiste vode, apstinencija od alkohola i puno odmora i spavanja. To je vrijeme da se očisti organizam, jesti zdravu sirovu hranu i prazniti “kantu za smeće” u glavi.

Između obrva: Jetra

Uzrok: Kao gore, ističe da vaš probavni sustav radi previše i ne dobiva dovoljno odmora. Vi mozete također biti alergični na određene namirnice, kao što su pšenica ili konzumiranje mesa.

Lijek: Preporučuje se zdrava svježa hrana, svježi zrak, smirujuće vježbe kao što su joga, brzo hodanje i meditacije će vam pomoći.

Luk na obrvama: Bubrezi

Uzrok: Pretjerano unošenje duhana, alkohola, loša cirkulacija limfe, moguće slabo srce.

Lijek: Obilje čiste vode, što manje kofeina, zaslađenih pića i alkohola. Provjerite jeste li dovoljno hidrirani sve vrijeme.

Nos: Srce

Uzrok: Zatvor, probavne smetnje, plinovi, nadutost i slaba cirkulacija. Visoki krvni tlak također moze donijeti probleme s ovog područja vašeg lica.

Lijek: Provjerite svoj krvni tlak kako biste bili sigurni da je unutar prihvatljivog raspona, a slijede niske razine kolesterola i nisko masne dijete. Organski zeleni čaj pomoći će da izbacite toksine i umjereno svakodnevno vježbanje će također poboljšati stanje.

Gornji dio obraza: Pluća

Uzrok: Astma, zagađenje, pušenje, sve to će utjecati na ovo područje. To je također mjesto gdje nastaju tamni krugovi ispod očiju.

Lijek: Držite se podalje od zagađenog zraka, smoga, dima i dr … Obavezno povećati unos kisika. Ako pušite, prestanite. Fizička aktivnost na svježem zraku se preporuča, a držite se i podalje od začinjene i masne hrane.

Desni i lijevi obraz: pluća i bubrezi

Uzrok: Pušenje, loša probava, želučani problemi, stres, loša prehrana, previše šećera, moguće alergije.

Lijek: Eliminirati obrađene namirnice iz svoje prehrane i provjerite koristite li kvalitetnu šminku ili proizvode za njegu kože koje su pogodni za vašu kožu. Kako vaši obrazi dodiruju materijale poput jastučnice i mobitela, provjerite jesu li ta područja čista. Isto vrijedi i za šminkanje sa spužvama i četkicama.

Usta i brada: Želudac

Uzrok: Prehrana bogata mastima, šećerom i stimulansima kao što su kofein i alkohol. To je područje koje biva najviše pogođeno nakon sezonske prehrane. Ostajanje do kasno u noć, kao i stres, također može dovesti do hormonalne neravnoteže.

Lijek: Detox dijeta će vam pomoći da očistite organizam i uspostavite balans. Jedite puno tamno zelenog povrća i pobrinite se da pijete dovoljno vode. Ako se problemi nastave, posavjetujte se s liječnikom za sve neravnoteže u vašem hormonskom sustavu.

Vilice i vrat: Hormoni

Uzrok: To bi moglo značiti da se vaše tijelo bori protiv bakterija, stresa, promjene u okolini ili promjene u prehrani i načinu života. Također, bi to moglo biti i zbog ovulacije.

Lijek: Držite područje čisto i što više boravite na svježem zraku. Blage vježbe poput joge i meditacije će vam pomoći. Omega 3-6-9 tablete također će vam pomoći da izbalansirate hormone.

Uši: Bubrezi

Uzrok: Previše soli, začina, nedovoljno vode. Ponekad, previše kofeina može se odraziti na ovom području.

Lijek: Smanjite unos soli, začina i kofeina, ali i pijte više vode.