Kikanović i Stipanović oprezni uoči susreta sa Velikom Britanijom: Rasterećeni protivnici su najopasniji

Košarkaška reprezentacija BiH nakon dvije pobjede, u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2015. godine, protiv Velike Britanije u gostima i Islandom u tuzlanskom Mejdanu, u nedjelju igra protiv Velike Britanije u sarajevskoj Skenderiji.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH (KSBiH) Harun Mahmutović je izrazio nadu da će se BiH pobjedom protiv Velike Britanije u nedjelju plasirati na EP.

“Ovo je nama veoma bitna utakmica”, kazao je Mahmutović i pozvao sve da dođu i podrže reprezentaciju. Pohvalio je Tuzlu za sjajnu atmosferu tokom utakmice sa Islandom.

“Mi smo svjesni da nama niko neće pokloniti pobjedu i da će i oni doći rasterećeni ovdje. Kada igrate bez pritiska to može na kraju da bude dobro za njih. Moramo da odigramo utakmicu na maksimalnom nivou, da svedemo greške na minimum”, poručio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Elmedin Kikanović.

On i saigrači će, kako je kaza, dati sve od sebe “da u ove dvije utakmice ostvarimo dvije pobjede”.

Bosanskohercegovački košarkaš Andrija Stipanović je kazao da za reprezentaciju Velike Britanije sljedeća utakmica nema rezultatske važnosti te da su takvi protivnici najopasniji.

“Moramo dati sve od sebe da dobijemo tu utakmicu i da se plasiramo na EP”, kazao je Stipanović.

Na konferenciji za novinare je saopćeno i da je Košarkaški savez BiH kažnjen sa 7,5 hiljada eura zbog ponašanja navijača na utakmici u Tuzli.

Utakmica reprezentacija BiH i Velike Britanije bit će odigrana 24. augusta, a posljednji susret kvalifikacija reprezentacija BiH će igrati 27. augusta na Islandu.

mojportal/Anadolija

Možda vam se svidi

Comments are closed.