Khabib Nurmagomedov uskoro u novoj borbi, uprkos pandemiji

Predsjednik UFC–a poručio je da će se UFC 249 održati, i to pred praznim tribinama.

UFC je bio primoran da suspendira veliki broj događaja zbog pandemije koronavirusa, baš kao i ostale lige širom planete.

Ipak, jedan UFC događaj održan je u Brazilu bez prisistva publike i bez problema pa se u posljednje vrijeme priča da ćemo ipak gledati “ukletu borbu” Tonya Fergusona i Khabiba Nurmagomedova.

Čuveni UFC 249 događaj održat će se bez prisustva publike, rekao je predsjednik organizacije Danae Whitea, prenijeli su američki mediji.

– Trenutno nemam mnogo informacija. Jedino što mogu da vam kažem jeste da će događaja biti, i to pred praznim tribinama – kazao je White.

On je, također, objasnio da nikoga neće tjerati da učestvuje na UFC-u 249, već da će se boriti samo onaj koji to bude želio.

  • Zdravlje i sigurnost naša su najveća briga, i to od prvog dana organizacije, ne samo tokom pandemije. Svi oni koji se budu borili, to će uraditi zato što oni žele, a ne zato što su nečim prisiljeni da budu tu. Svi znaju koliko se brinemo o borcima i koliko nam je njihovo zdravlje važno. Ponavljam, čak i u regularnim uvjetima, kada nema virusa – rekao je White.

Za sada još ne znamo lokaciju događaja, a prema svemu sudeći, to neće biti u SAD, jer je Khabib Nurmagomedov zajedno sa svojom porodicom otputovao u Rusiju.

Dakle, UFC 249 će se održati, pred praznim tribinama. Ali, gdje? I da li će ostati na programu 18. aprila?

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply