KD2019: Rudar 1 pobjednik turnira u malom nogometu

Najvažnija sporedna stvar na svijetu je fudbal. To je timska igra kroz koju se uči igra u timu gdje nema sebičnosti i najboljeg kao individualca već svi teže zajedno kao cjelina da budu pobjednici. Požrtvovanost, borbenost, zalaganje su samo neke osobine koje krase ovu igru.

Za uspjeh u ovom sportu su bitne tehnike, taktike te motoričke sposobnosti koje trebaju da se razlikuju ali i da budu bolje od protivničkih.

Da su dječije igre zanimljivije, pune neizvijesnosti i emocija smo svjedočili na turniru u malom nogmetu. Turnir u malom nogometu je okupio veliki broj učesnika ali i posjetilaca koji su neumorno bodrili svoje favorite.

Foto: Kakanj-X.com

Turnir je održan u Parku prijateljstva s početkom od 16 h. Učešće u turniru je uzelo devet ekipa koje su bile podijeljenje u tri grupe A, B i C po tri tima. Timovi su brojali po pet igrača plus rezervni igrači. Imena timova su: Rudar, Male pande, Momci iz mraka, Rudar 1, Sinalko, Bijeli lavovi, Mladost, Kakanj City i Roma.

Tokom igre se mogla primijetiti velika požrtvovanost i borbenost od strane svakog tima ali i igrača pojedinačno. Dječaci su se trudili neumorno tokom cijelog turnira koji je trajao do 20:30 h. Na licima igrača se nije mogla primijetiti umorenost već samo želja za igrom. Još jednom se omladina okupila na jednom mjestu s kojeg su slali poruku fer-playa.

Foto: Kakanj-X.com

Moramo pohvaliti sve ekipe koje su učestovale jer su se svi trudili i pokušavali na što bolji način da predstave sebe i svoj tim. Posebno moramo pohvaliti ekipe koje su došle do polufinala gdje smo imali priliku da gledamo pravi fubal u kojem su brzina i spretnost bili ključni. Pažnju publike je najviše zadobila ekipa Rudar 1 koja je svojom izvanrednom igrom uspjela u finalu da pobijedi ekipu Kakanj City te na taj način postala pobjednik ovog turnira.

Ekipa Rudar 1 je tokom svake igre pokazivala timsku igru koja je i bila cilj ovog turnira. Finale je bilo neizvijesno do samog kraja. Rezultat je bio 0:0 te se igralo na penale što je dodatno povećalo napetost kako samom igračima tako i publici koja je penale pratila na nogama uz aplauze. Uz malo više uvježbanosti i spretnosti ekipa Rudar 1 je postala pobjednik Turnira u malom nogometu na KD2019.

Foto: Kakanj-X.com

Nakon završene utakmice uslijedio je jedan veliki zajednički zagrljaj kako ekipa tako i publike gdje su poslali zaista jaku poruku a to je da je važno učestvovati a neka najbolji pobjedi bez ljutnje.
Sve ovo ne bi bilo moguće bez volontera koji su se i ovaj put tokom cijelog turnira trudili da pruže ugođaj svim igračima dodavajući im lopte, vodu, uklanjajući predmete iz terena u cilju da se igrači slučajno ne povrijede tokom igre te na mnoge druge načine.

Pored volontera, tu je bila i ekipa Hitne pomoći koja je sanirala sve manje povrede koje su povremeno prekidale turnir. Također tu se nalazio i direktor JUKSC Mušija Mirza koji je po ko zna koji put pružio svoju podršku u još jednom od događaja u okviru manifestacije Kakanjski dani.

 

(Kakanj-X / Nejra Fejzović)

Možda vam se svidi

Leave A Reply