KD2018: Emir&Frozen Camels nastupali pred kakanjskom publikom

Zbog kiše smanjena brojnost publike

Grupa Emir & Frozen Camels  koji su prije nekoliko dana obilježili dvadeset godina postojanja benda večeras su nastupali pred kakanjskom publikom.

Koncert je održan u okviru manifestacije Kakanjski dani 2018 koja se održava od 28. jula.

Za zagrijavanje  atmosfere prvi je nastupio domaći bend Infrared sa sjajnom i dobro poznatom vokalisticom Vesnom Tomičić. Nakon šest izvedenih pjesama uz ovacije domaći su napustili binu.

Prije nego je nego se na bini pojavila grupa Emir & Frozen Camels kakanjske publike je bilo sve manje, a razlog tome je kiša. Ipak nakon samo nekoliko minuta od početka koncerta, prostor ispred main stage-a je ponovo ispunjen publikom.

Fotogaleriju pogledajte klikom ovdje.

Da se kakanjska publika zaželjela dobrog rock’n’rolla pokazala je sjajna atmosfera i jednoglasno pjevanje hitova.

Ovo je treći nastup Emir&Frozen Camels u Kaknju, i kako je rekao frontmen grupe , čast im je što su baš večeras u Kaknju.


1998. godine u Fort Myersu, na Floridi (SAD), Emir Bukovica je osnivao svoj rock bend Emir & Frozen Camels (EFC), te postao njegov lider i autor većine pjesama benda. Osim Emira članove prve postave EFC benda su činili Amerikanci i već etablirani muzičari Cliff Williams, basista legendarnih AC/DC, bubnjar Darrell Nutt i spomenuti Danny Shepard.

Danas je ova grupa u nešto drugačijem sastavu, a važe kao najviše nagrađivani bend regiona.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply