Kazne do 2.800 eura za plakanje u vlastitom domu

Prema pravilima za zaštitu kvaliteta života ljudi u Velikoj Britaniji osobe koje budu uhvaćene da plaču u vlastitom domu mogle bi se suočiti s nevjerovatno velikom novčanom kaznom, piše Mirror.

I ne samo za plakanje već i za svađanje, pomjeranje namještaja, lupanje po zidovima. Ukoliko vas komšije prijave za ova djela kazne za prekršaj kreću se u rasponu od 113 eura do 2.800 eura.

Ova pravila nalaze se u Zakonu o socijalnom ponašanju, kriminalu i radu policije iz 2014. godine koji je uveden kada je Theresa May bila državna sekretarka.

Kaznu mogu izdati lokale vlasti, policijski službenici i dobrotvorni stambeni fondovi ili stambeni fondovi koje je odredila lokalna vlast u svom području.

Da zaslužite kaznu morate štetno djelovati na kvalitet života vaših komšija, budete istrajni u činjenju gore navedenih nedjela, i budete nerazumni.

Dobra vijest za one koji ometaju svoj komšiluk jeste da im vlasti moraju poslati pismeno upozorenje da prestanu s činjenjem nedjela.

Upozoreni mogu uložiti žalbu ali u međuvremenu se moraju pridržavati svih pravila kućnoga reda. Žalbe se predaju u roku od 21 dana od primanja upozorenja. (Agencije)

Možda vam se svidi

avatar