Karate klub “Sakib Bitić” Kakanj na turniru u Subotici osvojio četiri zlatne medalje

Danas je karate klub “Sakib Bitić” Kakanj učestvovao na 51. međunarodnom karate turniru i seminaru WKF “Subotica Open”  u Srbiji čiji organizatori su karate klubovi “Virtus Sezeged” i “Spartak” Subotica. 

Učešće je uzelo dvadeset osam klubova i tristo takmičara iz sljedećih država: Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Srbija, Izrael, Japan, Austrija, Hrvatska, Tajland i Rumunija.

Na ovom turniru kakanjski karate klub osvojio je ukupno četiri medalje, tri pojedinačne i jednu ekipnu.

Zlatne medalje pojedinačno osvojili su: Husagić Ilmihana, Selimović Rajza i Škulj Elmin. Ekipnu zlatnu medalju osvojio je miks tim u sastavu: Husagić Ilmihana, Selimović Rajza i Škulj Elmin.

Navedeni takmičari su učešćem na seminaru obavili polaganja za zvanja iz karate sporta i to: Škulj Elmin, Selimović Rajza, Husagić Ilmihana su položili za crni pojas 1.DAN.

Karakte klub “Sakib Bikić” odlikovan je   specijalnim priznanjem za razvoj karate sporta učešćem na međunarodnim takmičenjima.

 

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar