Kantonalna stipendija za akademsku 2013/2014: Konačna lista

Završena je procedura dodjele stipendija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK za akademsku 2013/2014.

Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija, s prebivalištem na području Zeničko-dobojskog kantona, u akademskoj 2013/2014. godini, Ministarstvo je raspisalo 22. aprila 2014. godine. Nakon objave preliminarnih lista, te žalbenih procedura, objavljena je i konačna lista studenata koji su ostvarili pravo na kantonalnu stipendiju.

Konačnu listu možete vidjeti klikom ovdje

Studente koji nisu dostavili broj žiro-računa molimo da isti što prije dostave u kancelariju broj 16, zgrada Općine Kakanj, treći sprat.

Na ovu listu kandidati imaju mogućnost ulaganja žalbe u roku od 8 dana od dana objavljivanja liste na oglasnoj ploči Općine. Žalba se podnosi Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona putem Službe za društvene djelatnosti, boračka pitanja, raseljena lica, izbjeglice i povratnike.

Nakon žalbene procedure, konačnu odluku o broju studenata koji će ostvariti pravo na kantonalnu stipendiju donijet će Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Bodovanje je izvršeno na osnovu kriterija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK. Kandidati mogu i sami izvršiti bodovanje svoje aplikacije prema kriterijima koje mogu vidjeti klikom ovdje.

Press Općine Kakanj

Možda vam se svidi

Comments are closed.