Kandidatkinja SDA obećava: Za 12 mjeseci ćemo od Neuma napraviti Monte Carlo!

Stranka demokratske akcije održala je konferenciju za medije u Mostaru na kojoj su govorili kandidati za Parlament Federacije BiH Đemila Gabriel i Salmir Kaplan. Bilo je riječi o ekonomskom razvoju Hercegovine, radu poslanika u proteklom mandatu te je najavljen završni skup SDA u Mostaru.

Đemila Gabriel, počasni konzul BiH u Australiji, govorila je o svojoj dosadašnjoj karijeri, ali i konkretnim ekonomskim aktivnostima u Hercegovini, koje već poduzima ili koje planira.

Najavila je kako sa svojim mužem, jednim od sto najuticajnijih svjetskih biznismena, odlučila investirati u BiH, prenose Nezavisne.

Đemila Gabriel većinu svojih poslovnih aktivnosti veže za Neum, a kazala je da bi u dogoledno vrijeme željela postati gradonačelnica jedinog našeg grada na Jadranu.

– Rekla sam, dajte mi samo dvanaest mjeseci, ne trebaju mi četiri godine, da vidite kako se može napraviti bez velikih ulaganja mali Monte Carlo u Bosni i Hercegovini. Imamo velike mogućnosti da radimo na ulaganjima gdje će strani ulagači doći ovdje i ostaviti svoj novac, napraviti nekretnine, zaposliti ljude – zaključila je Gabriel.

Salmir Kaplan govorio je o urađenom u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, te izbornim ciljevima SDA u HNK. Najavio je i održavanje Centralnog skupa SDA za HNK 1. oktobra u 20 sati u sportskoj dvorani USRC Midhat Hujdur Hujka. Najavljeno je da će se skupu obratiti Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović.

Možda vam se svidi

avatar