Kalesija pod vodom: U šest mjesnih zajednica proglašeno stanje prirodne nesreće

Na prijedlog komandanta Štaba Civilne zaštite Kalesija Seada Džafića održana je Vanredna sjednica Štaba na kojoj je donesena Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće na području šest mjesnih zajednica u Kalesiji, MZ Seljublje, MZ Hrasno, MZ Kikači, MZ Tojšići, MZ Vukovije Gornje i MZ Vukovije Donje.

Jaka kiša i bujice poplavile su preko dvadeset stambenih i nekoliko privrednih objekata, uništen je jedan i oštećena dva mosta, uništena infrastruktura na stadionu FK Mladost Kikači i Sloga Tojšići, kao i vodovodne cijevi u MZ Kikači zbog čega je ovo naselje trenutno bez vode.

Također, na prijedlog komandanta Štaba CZ Kalesija oformljene su i dvije Komisije za procjenu šteta kako bi se što prije znao iznos materijalne štete koja je nastala nakon poplava.

Prema preliminarnim informacijama štete se mjere desetinama hiljada maraka.

– Nakon što Komisija završi posao mi ćemo znati stvarno stanje na terenu i ovim putem tražimo i pomoć od Vlade TK i Vlade FBiH kako bi što prije naši građani mogli da se vrate u svoje domove i kako bi što prije sanirali štete koje su nastale, rekao je Džafić.

Pogledajte snimke i fotografije koje je objavio lokalni portal nkp.ba…

Možda vam se svidi

Leave A Reply