Kako skinuti led i inje sa šoferšajbne

38447_1Dolazi nam hladno vrijeme i temperature ispod nule. Ukoliko nemate garažu za vaš automobil sigurno ćete svakog jutra biti suočeni sa slojem leda ili inja na vašim staklima. Evo kako da se na brz, efikasan i ekonomičan način riješite tog problema.

Ukoliko ujutru žurite na posao a vaša “šoferka” je prekrivena tankim slojem leda ili inja sigurno ste više puta došli u iskušenje da staklo polijete vrućom vodom ili da oštrim predmetom sastružete led/inje. Nemojte to činiti jer u prvom slučaju usljed nagle promjene temperature vaša šoeršajbna može pući ili ukoliko se opredijelite za drugi metod možete oštetiti površinu stakla.

Nije pametno odlučiti se za skupocjena sredstva koja se sipaju u rezervoar za tečnost za vjetrobransko staklo jer se prilikom prskanja automatski uključuju brisači koji mogu oštetiti staklo, ili se mogi i oni sami oštetiti, jer se u tom trenutku led i inje i dalje nalaze na šoferšajbni.

210473_20-zimskih-saveta-03_f

Jedno od rješenja, za one koji imaju automobile sa klima uređajem koji nudi opciju odmrzavanja šoferke, jeste da budete strpljivi i čekate dok se vazduh zagrije i dok inje ili led ne popuste. Ali to će vas koštati vremena i živaca, jer proces nije previše brz.

Kao odlično rješenje, koje je u isto vrijeme brz, efikasan i vrlo isplativ način, nameće se sperječavanje formiranje ledenog sloja. To možete učiniti tako što ćete svake večeri naprskati na šoferšajbnu sredstvo koje ćete sami napraviti, a koje se sastoji od jedne četvrtine sirećeta i tri četvrtine vode. Višak rastvora uklonite krpom i ujutru će vas čekati čista i providna šajba, bez naslaga leda i inja.

(autoportal.rs)

Možda vam se svidi

Comments are closed.