Kako muškarci reaguju kada žene zarađuju više od njih

Svjedoci smo da se vremena mijenjaju, a samim tim i uloga žene u društvu.

Žene danas, baš kao i muškarci obavljaju različite funkcije na poslu, od rukovodećih do organizacijskih. Nekada je bilo uobičajeno da muškarac zarađuje više i izdržava porodicu, a danas je isto tako uobičajeno da žena zahvaljujući uspješnoj karijeri osigura većinu prihoda porodici.

Jedni su mišljenja da muškarcima danas nije bitno ko zarađuje više, a drugi kako je to, bez obzira na vremena, i dalje udarac na ego muškarca.

Prema jednoj anketi provedenoj u SAD muškarcima je bitno da i žene zarađuju pristojan novac kojim mogu zajednički planirati njihove trosškove. Rezultati istraživanja pokazali su da je većem broju muškaraca nebitno ko zarađuje više, već da se ukupni porodični budžet pravilno raspoređuje.

Jedan broj muškaraca odgovorio je kako bi oni voljeli da su ti koji donose većinu novca porodici, ali im ne bi bio problem ukoliko bi uloge bile zamjenjene, tačnije, ukoliko bi žene bile te koje su glavni finansijeri porodice.

Na kraju istraživanja pokazalo se da je najmanji broj onih muškaraca koji se protive tome da žene rade ili da na bilo koji način budu dominantne u odnosu na muškarce. (Magazin Azra)

Možda vam se svidi

avatar