KAKO JOGURT UTIČE NA NAŠU KOŽU: 5 KORISNIH SVOJSTAVA

Jogurt je veoma zdrav, posebno za stanje naše kože. Naravno, ne govorimo o slatkim i veštačkim jogurtima u kojima ostaje samo ime prirodnog proizvoda, već pravim jogurtima. Najbliži (od kupljenog) je grčki jogurt.

Da vidimo zašto je jogurt toliko koristan.

Poboljšava ten

Jogurt daje blistav i ravnomeran ton koži, ako se nanosi na nju, ali i ako se redovno konzumira. Njegova pravilna upotreba može smanjiti pojavu starosnih pega, mladeža i pegica.

Zateže pore

Za devojke sa proširenim porama jogurt je idealno rešenje. Stavite čajnu kašičicu običnog jogurta 15 minuta na kožu lica i to će vam pomoći da je zategnete, dok će vam se pore suziti i vizuelno će lice biti svežije. Držite ga neko vreme i operite hladnom vodom. Primetićete efekat nakon prvog nanošenja.

Protiv akni

Možda ste iznenađeni, ali jogurt može zaista pomoći u borbi protiv akni i osipa na licu. Činjenica je da jogurt često predstavlja ključni sastojak za lekove i maske za lice.

Manje bora

Jogurt ima snažne osobine protiv starenja i sposobnost borbe protiv slobodnih radikala u koži. Ako uz vaš doručak dodate jogurt, možete poboljšati metabolizam i učiniti kožu mnogo mlađom i zdravijom.

Protiv tamnih krugova

Ako ne spavate noću i jedete prirodni jogurt, onda će modri i tamni krugovi ispod očiju postati mnogo manje vidljiviji. Sve je u protivupalnim svojstvima jogurta i sadržaju mlečne kiseline. Naime, pomaže u sprečavanju edema kože,prenose Malisaveti

Možda vam se svidi

avatar