Kako izgledaju zatvorski dani Malčanskog berberina

Tužilaštvo će doneti odluku da li je Ninoslavu Jovanoviću potrebno liječenje u specijalnoj ustanovi.

Portparol suda, Ana Ristić Gajić, pojašnjava da ovo vještačenje po zakonu traje 15 dana, a da se može produžiti za još toliko, ukoliko se ukaže potreba. Stručnjaci bi trebalo da utvrde da li je Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice Monike K. (12) iz Suvog Dola kraj Niša (Srbija), kao i tokom policijske potjere. Stručnjaci će dati i uopšteni nalaz i mišljenje o njegovom psihičkom stanju.

Prema informacijama, Jovanović je disciplinovan.

– Dobro se ponaša, uostalom kao i dok je bio u Nišu – kaže izvor. – Niko od nadležnih, što se toga tiče, nema na njega nikakve zamjerke. U grupnoj je sobi, jer je takva praksa, a sami su jedino oni koji prave probleme.

Inače, u ovoj bolnici smješteni su psihijatrijski bolesnici, kao i narkomani.

RAZLOZI ZA PRITVOR

Jovanović, za kojim se tragalo gotovo dvadeset dana, uhapšen je 5. januara na malčanskom groblju. Njemu je nakon saslušanja određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi mogao da ponovi krivično djelo. Kao razlog za pritvor navedena je i činjenica da je osumnjičen za djelo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a uslijed čijeg je izvršenja došlo do uznemirenja javnosti.

Možda vam se svidi

Leave A Reply