Kako danas izgleda legendarni Šojić

U sedam decenija života stale su izuzetne i brojne uloge.

Milan Lane Gutović nije pričao o svom prvom vjenčanju, o prvom braku u kojem je dobio kćerku Milicu, glumicu i balerinu koja danas djecu podučava ovu vrstu plesa.

Bez javne riječi, ali sigurno sa mnogo emocija ušao je u vanbračnu zajednicu, sa balerinom Pozorišta na Terazijama Biljanom Knežević sa kojom je dobio sinove Jakova i Spasoja.

Sa njom se poslije jedne decenije razišao, sporazumno. Bez komentara za javnost. Tek nekoliko godina kasnije je taj raskid prokomentarisao riječima da mu nije teško pao, jer se nije ni razveo, aludirajući na vanbračni status veze.

Lane je neko ko se nije slikao sa svojim partnerkama. Privatni život na tacni mu nikada nije godio.

Tajnoviti Gutović je, pak, bio predodređen za javnu profesiju. Za glumu. Detalji poslovne strane njegove biografije su više nego javni. I glase ovako.

Milan Gutović, koji je odrastao u naselju Umka na Čukarici, diplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta postao je 1967, a dvije godine ranije imao je filmski debi u jugoslovenskom filmu “Provereno, nema mina”.

Nije u karijeri birao između pozorišta, filma i televizije. Bio je aktivan na sva tri polja.

Igrao je u predstavama “Protekcija”, “Buba u uhu”, “Za kim zvono zvoni”, “Narodni poslanik”. Pozorišne uloge donijele su mu Sterijinu nagradu, nagradu “Ćuran” na festivalu “Dani komedije” u Jagodini, nagradu “Zoran Radmilović”, priznanje “Raša Plaović”, kao i nekoliko godišnjih nagrada JDP-a.

U njegovom pozorišnom opusu neizostavna je predstava “Kabare” koju je izvodio širom svijeta.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply