Kako će Kakanjci i Kakanjke “ući” u Novu 2020. godinu

Sedmica do dočeka Nove godine u Kaknju je prošla u znaku najveće gužve, koje inače nisu učestale.

Kakanjke i Kakanjci i njihovi brojni prijatelji, rodbina ali i mladi koji zbog radne obaveze borave u drugim državama  Novu 2020. godinu odlučili su dočekati u Kaknju.

Euforija traje cijelu sedmicu koja je protekla u organizaciji i pripremi proslave Nove godine ali i sadržajima koje su Općina Kakanj i KSC Kakanj pripremili.

Od 11 sati na Ponijerima mališani uživaju u igrama na snijegu dok će od 23 sata do ulaska u narednu godinu atmosferu zagrijavati DJ Infected.

Za one koji su doček odlučili provesti u gradu  od 14 sati najavljen je koncert za mališane  pod nazivom Dječija novogodišnja radost, sat poslije muzičari Kaknja i grada Zenice će također održati koncert.

Sadržaj koji se najviše iščekuje jeste od 23 sata s kakanjskim pjevačem Sanelom Smolom s kojim će Kakanjci i Kakanjke ući u novu 2020. godinu uz vatromet.

Od 00:00 sati binu će „preuzeti“ DJ Dženan i nastaviti sa zabavljanjem publike.

Upućene čestitke

Povodom praznika čestitke su uputili i načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo  i  predsjedavajući OV Slaven Katičić.

„Neka i Novu 2020. godinu obilježi naše poznato kakanjsko zajedništvo i solidarnost, naša ljubav prema državi BiH i kakanjskom zavičaju i naša zajednička odlučnost u zalaganju za dobrobit svih građana Kaknja što će sigurno rezultirati novim napretkom u našoj zajednici.

Nastavimo još jače, odlučnije, upornije i ustrajnije graditi naš Kakanj i našu BiH.

Želimo vam zdravlje i sreću.

Sretna Nova 2020. godina.“

Obavještenje službi

Povodom predstojećeg praznika obavještenje za građane objavilo je i J.P. Vodokom Kakanj.

“Obavještavamo korisnike naših usluga da će se 1. januara odvoz otpada vršiti samo u gradskom području, a od četvrtka 2. januara na snazi je ponovo redovan raspored odvoza u gradskim i seoskim područjima.

Direkcija i pijaca ne rade u srijedu i četvrtak, a tokom novogodišnjeg praznika na snazi su aktivne dežure Službe zimskog održavanja saobraćajnica, vodovoda te dežura na glavnim izvorištima i vodozahvatu Bukovica.

U slučaju puknuća vodovodne ili kanalizacione cijevi pozovite  broj dežure 060 329 77 44.

Od petka 03. januara redovno radno vrijeme za sve službe.

Za sve dodatne informacije možete poslati upit na e-mail vodokom@bih.net.ba  ili  nazvati na broj 55 79 50.”

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply