25.5 C
Kakanj
Četvrtak, 13 Maja, 2021

Kakanjski vatrogasci ispunili veliku želju dječaka Ahmeda iz naselja Bare

Kakanjski vatrogasci danas su bili u posebnoj misiji. Nije se radilo o uobičajenom zadatku gašenja požara, nego o humanom gestu. Vatrogasac Elvir danas je pokucao na vrata dječaka Ahmeda Hajdarevića čija je porodica morala napustiti svoj dom zbog sigurnosnog rizika kada se u januaru tekuće godine aktiviralo klizište u kakanjskom naselju Bare. Dječak Ahmed od silnog ushićenja nije mogao vjerovati da mu se ispunila želja koju je nedavno ispričao novinarskoj ekipi NTV IC Kakanj. Poželio je da upozna vatrogasce koje neizmjerno voli, te da se upozna sa opremom koju oni koriste i njihovim vozilima.
Nakon upoznavanja vatrogasac Elvir Ahmedu je u ruke predao službenu motorolu pomoću koje je dječak pozvao vatrogasce da mu dođu u posjetu.
Ubrzo se u dvorištu kuće u kojoj porodica dječaka živi pod kirijom, nedaleko od lokacije klizišta, pojavilo vatrogasno vozilo “Ford Ranger” kojim je upravljao vatrogasac koji se zove isto kao i junak naše priče – Ahmed.
vatrogasci djecak1Na licu dječaka radost je bila neizmjerna i nesvakidašnja. Još kad je na poklon dobio vatrogasni kačket i majicu sa natpisom “Vatrogasci Kakanj” sreći nije bilo kraja.
Ali dan iz snova za dječaka Ahmeda nije završio na tome. Vatrogasci su ga odvezli do Vatrogasnog doma u Doboju gdje je upoznao i druge vatrogasce, te vidio opremu i vozila Profesionalne vatrogasne jedinice Kakanj. Dok se vozio do Vatrogasnog doma dječak je sve vrijeme komunicirao motorolom sa vatrogascima, a komunikacije je ličila na simulaciju neke od akcija vatrogasaca.
Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kakanj su ličnim prilozima prikupili određenu količinu novca, te kupili nešto kućnih potrepština, te su tu pomoć uručili majci dječaka Ahmeda.
Porodica dječaka Ahmeda nedavno je od Općine Kakanj i Humanitarne organizacije “World Vision” dobila i kravu. Kažu da ne znaju koji im je dan sretniji, dan kada je u njihovo dvorište stigla krava ili dan kada su došli vatrogasci da ispune želju dječaka Ahmeda-junaka iz naselja Bare.(Press Općina Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO